Skip to main content

Agricol

Apă pentru o creștere sănătoasă

În funcție de tipul agricol de cultură pe care îl deții, diferă și modelul instalațiilor de irigat, dar și conținutul apei în macro și microelemente. Specialiștii în horticultură știu că la sistemele actuale de cultură, în special cele din spații protejate, plantele au nevoie ca apa pentru irigații să îndeplinească anumite condiții.

Floricultura

Pentru creșterea florilor în ghivece, cele mai utilizate sisteme de irigații sunt sistemele prin picurare, dar și prin inundare în mese de cultură specifie domeniului.

Floricultorii știu deja că dacă pentru irigat se folosește apa de foraj, se vor confrunta cu problema depunerilor de reziduuri. Orificiile tuburilor de picurare, tuburile capilare și orificiile pixurilor folosite în irigarea ghivecelor sunt elementele care se obturează cel mai des din cauza depunerilor de calcar, fier sau mangan, elemente găsite de obicei în apele de subsol.

Legumicultura

Creșterea legumelor în sere și solarii, care au ca substrat solul, mai ales în legumicultura BIO, întâmpină probleme cu calitatea apei, atât în ceea ce privește instalațiile de irigat, cât și în schimbarea componenței solului, în macro și microelemente.

Depunerile afectează instalațiile de irigat prin picurare, orificiilor de picurare se obturează din cauza sedimentelor, iar cea mai gravă problemă în domeniu, de care horticultorii se feresc cel mai mult, este că prin irigarea frecventă cu o apă foarte bogată în săruri, în timp, se schimbă caracteristica solului. Solurile bogate în săruri sunt cele mai slab calitative în domeniul agricol, pe acestea neputându-se realiza culturi de interes economic.

Culturi pe substrat artificial și/sau hidroponie

Calitatea apei în sistemul agricol este extrem de importantă în utilizarea noilor tehnologii de creștere a plantelor în spații protejate, care folosesc substrat artificial și sistemul hidroponic de hrănire al plantelor cu elemente nutritive.

În acest domeniu, pentru controlul nivelului TDS ului apei și al conținutului de elemente nutritive în funcție de tipul de cultură, înainte ca apa să fie livrată în sistemul de irigare, aceasta este filtrată până la un nivel foarte ridicat de ordin submicronic, prin mai multe tehnologii.

Soluții Rezidențiale

Vezi #REZIDENTIAL

Soluții Comerciale

Vezi #COMERCIAL