30 zile drept de retur! Accesorii originale aquaPUR
Consumator - agricol

Agricultura

Apa pentru o crestere sanatoasa

In functie de tipul agricol de cultura avut difera si modelul instalatiilor de irigat dar si continutul apei in macro si microelemente. Specialistii in horticultura stiu ca la sistemele de cultura actuale, in special cele din spatii protejate, plantele au nevoie ca apa pentru irigatii sa indeplineasca anumite conditii. Pentru ca apa sa fie adusa in parametrii optimi sunt necesare, in functie de situatie, diverse etape de filtrare/tartare.

Sera de flori

Floricultura

Pentru crestera florilor in ghivece cele mai utilizate sisteme de irigatii sunt sistemele de irigare prin picurare dar si irigarea prin inundare in mese de cultura speciale domeniului.

Floricultorii cunosc deja ca, daca pentru irigat se foloseste apa de foraj, depunerile sunt problema cu care acestia se confrunta cel mai des. Orificiile tuburilor de picurare, tuburile capilare si orificiile pixurilor folosite in irigarea ghivecelor sunt elementele care se obtureaza cel mai des din cauza depunerilor de calcar, fier sau mangan, elemente uzual gasite in apele de subsol.

Legumicultura

Cresterea legumelor in sere si solarii avand ca substrat solul, mai ales in legumicultura BIO, intampina probleme cu calitatea apei atat in ceea ce priveste instalatiile de irigat dar si in ceea ce priveste schimbarea componentei solului in macro si mircro elemente.

Depunerile afecteaza instalatiile de irigat prin pricurare colmatand orficiile de picurare, sedimentele infunda iar cea mai grava problema in domeniu, de care horticultorii se feresc cel mai mult, este ca prin irigarea continuu cu o apa foarte bogata in saruri se schimba in timp caracteristica solului. Solurile saraturate, bogate in saruri, sunt cele mai slab calitative in domeniul agricol, pe acestea neputanduse realiza culturi de interes economic.

Legumicultura - plante in sera
Legumicultura - plante in sera

Legumicultura

Cresterea legumelor in sere si solarii avand ca substrat solul, mai ales in legumicultura BIO, intampina probleme cu calitatea apei atat in ceea ce priveste instalatiile de irigat dar si in ceea ce priveste schimbarea componentei solului in macro si mircro elemente.

Depunerile afecteaza instalatiile de irigat prin pricurare colmatand orficiile de picurare, sedimentele infunda iar cea mai grava problema in domeniu, de care horticultorii se feresc cel mai mult, este ca prin irigarea continuu cu o apa foarte bogata in saruri se schimba in timp caracteristica solului. Solurile saraturate, bogate in saruri, sunt cele mai slab calitative in domeniul agricol, pe acestea neputanduse realiza culturi de interes economic.

Culturi pe substrat artificial si/sau hidroponie

Culturi pe substrat artificial si/sau hidroponie

Calitatea apei in sistemul agricol este extrem de importanta in utilizarea noilor tehnologii de crestere a plantelor in spatii protejate care folosesc substrat artificial si sistemul hidroponic de hranire al plantelor cu elemente nutritive.

In acest domeniu, pentru controlul nivelului TDS ului apei si al continutului in elemente nutritive in functie de tipul de cultura, inainte ca apa sa fie livrata in sistemul de irigare, aceasta este filtrata pana la un nivel foarte ridicat de ordin submicronic prin mai multe tehnologii.

0
×