Faptul că fară apă viață pe Pământ ar fi de neimaginat știm cu toții. Însă cum este viață cu apă de calitate inferioară sau neconformă cu nevoile zilnice, ca să nu mai spunem de cea poluată?

Putem afirma fară să greșim că viața cu o apă de calitate îndoielnică se răsfrânge și asupra calității vieții noastre.

La nivel mondial producția de plastic a crescut exponențial în doar câteva decenii, de la 1,5 milioane de tone în 1950 la 359 de milioane de tone în 2018. Iar, după o scădere abruptă în prima jumătate a lui 2020 din cauza Covid-19, producția de plastic și-a revenit în a doua jumătate a anului. O dată cu aceasta deșeurile din plastic au revenit.

Deseurile din plastic si reciclarea in Europa

Rezultatele folosirii plasticului de unică folosință pot fi observate in fata blocului, pe strada, pe malul mărilor, dar și în oceane. Conform unei estimări, până în 2050 oceanele ar putea conține mai multe materiale din plastic decât pești.

Produsele din plastic reprezintă unul din cele 7 domenii considerate esențiale de Comisia Europeană pentru trecerea la o economie circulară până în 2050.

Plasticul nu poluează doar coastele, ci este dăunător și pentru animalele marine care sunt prinse în bucățile mai mari și care confundă bucățile mai mici cu mâncarea. Înghițirea particulelor de plastic poate împiedica digestia alimentelor normale și ar putea atrage poluanți chimici toxici în organismele lor.

Obiecte din plastic de unica folosinta - reducereaa desurilor marine

Cu totii trebuie sa continuăm să adoptăm un comportament responsabil față de natură și de noi înșine. Evită produsele ambalate inutil în plastic de unică folosință și obișnuiește-te să refolosești cât mai mult și să arunci cât mai puțin.

De exemplu, te-ai întrebat vreodată câte peturi din plastic arunci într-o lună, după o singură utilizare? Pentru apă, este foarte simplu să folosești un sistem de filtrare, dacă nu ai încredere să bei apă direct de la robinet. Acest sistem simplu de instalat si de folosit te va ajuta sa reduci cheltuielile zilnice cu achizitia de apa imbuteliata si iti va oferi apa de calitate instant!

Economisește bani și energie protejând mediul înconjurător cu noile sisteme de ultrafiltrare ale apei AquaPUR, de la ValRom. Apa filtrată de la robinet poate fi zilnic mai bună doar cu sistemele de ultrafiltrare AquaPUR.

Statistici apa

Autor: echipa ValRom

Trimite comentariu

×