Am apa de la put. Ce sistem de filtrare este potrivit pentru noi?

Atunci cand nu te poti conecta la reteaua publica, singura optiune pe care o ai este sa forezi un put. Din nefericire apa de put este una dintre cele mai incarcate ape pe care le putem folosi.

Din sol apa preia calcar, magneziu, fier, mangan in functie de specificul solului. Iar apa dura pe care o preluam din natura poate provoca depuneri care afecteaza obiectele sanitare, instalatiile si aparatura electrocasnica.

Pe de alta parte apa preia si substante periculoase cum sunt: nitritii, nitratii, hidrogenul sulfurat, amoniu, compusi care sunt periculosi pentru sanatate.

pahar nu_1099572062_300 x 300

Cum tratez corect apa de la put?

Astfel ca, pentru alegerea celui mai potrivit sistem de filtrare/tratare este NECESAR sa stiti ce contine apa din putul dumneavoastra.

Este simplu – va facem o analiza gratuita de apa. Luati legatura cu noi prin aquapur@valrom.ro

In functie de rezultat va recomandam cel mai potrivit sistem de tratare si filtrare.

Daca vreti sa aflati detalii, am pregatit un ghid care sa va ajute sa intelegeti ce trebuie sa faceti.

analiza apa_523213690_300 x 300

Etapele de tratare a apei de put

Tratarea apei se va realize trecand prin toate etapele mentionate mai jos sau doar cele recomandate din rezultatele analizelor apei.

Etapa mecanica – apa de put este incarcata cu sediment si necesita obligatoriu un sistem de filtrare mecanica care sa retina grosier nisip, mal si pentru a proteja celelate echipamente de filtrare si tratare. 

Etapa de tratare duritate, fier, mangan, amoniu – in functie de rezultatele analizelor de apa se recomanda instalarea unui dedurizator/deferizator cu capacitate de tratare in functie de consumul de apa estimat.

Etapa de tratare gusturi si mirosuri, materie organic, metale grele – aceasta etapa se realizeaza prin montarea carbunelui activ si este necesara doar daca sunt prezente astfel de materii in apa de put.

 

Etapa de tratare microbiologie – in cazul apei de put microbiologia este instabila si poate sa apare oricand in functie de mai multi factori. Se realizeaza preventiv. 

Etapa de hiperfiltrare apa pentru baut si gatit este ultima etapa si foarte importanta in care sunt eliminate elemente periculoase precum; nitritul, nitratul, metalele grele, pesticide si alti compusi periculosi folositi in agricultura si alte industrii.

0
×