Ce este apa dura?

Apa dura este o apa incarcata cu o cantitate mare de saruri si minerale: calciu si magneziu. Cel mai des, intalnim aceasta problema atunci cand alimentarea cu apa se face din put.

Apa de put netratata si nefiltrata este cea mai putin potrivita apa pentru consum.

  • Are un continut mare de calcar, magneziu si alte saruri si minerale care fac apa sa fie dura
  • Poate fi infestata cu nitriti, nitrati, pesticide si alte substante chimice daunatoare care o fac complet nepotabila.

Care sunt semnele ca ai o apa dura si care sunt efectele acesteia

O parte din efectele utilizarii apei dure le vedem imediat:

  • Pete de calcar pe obiectele sanitare sau de pe ibricul in care fierbem apa. Sunt primele semne vizibile care ne dau bataie de cap si drept urmare consumam cantitati mari de detergenti pentru a curata si pierdem timp pretios.

Insa mare parte din efectele negative ale apei dure, se vad in timp:

  • Depuneri de calcar pe electrocasnicele si aparatura care incalzesc apa (centrala termica, boiler, masina de spalat rufe sau vase, etc). Depunerile de calcar vor duce in timp la o viata mai scurta pentru acestea si un consum mai mare de energie.

  • Deteriorarea sanatatii pielii si a parului. Apa dura duce la o uscare si asprire a tegumentului si a parului generand in lant un consum mai mare de gel de dus, sampon, creme hidratante.

  • Haine deteriorate. Hainele spalate cu apa dura devin aspre indiferent cat de mult detergent sau balsam utilizam si treptat fibra din tesatura se rupe. Astfel ca, pe langa faptul ca masina de spalat rufe se va umple de depuneri de calcar si va avea o durata de utilizare mai scurta decat ne-am dori, ne alegem suplimentar cu un consum mare de detergent, de balsam deoarece apa dura diminuează proprietăţile detergenţilor şi ale săpunurilor, si haine deteriorate.

  • Reducerea eficientei sistemului de incalzire. Depunerile de calcar duc la scaderea debitului de apa calda in retea, un consum mai mare de combustibil pentru incalzire si in concluzie o alta sursa de risipa de bani.

dedurizare_1116287369 450 x 300
fata_488713900_450 x 300

Solutia pentru apa dura – dedurizatoarele aquaPUR

Solutia este simpla si la indemana tuturor. Daca facem un calcul simplu care sunt cheltuielile pe care le suportam doar pentru ca apa este dura (mai multi detergenti, inlocuirea aparaturii electrocasnice mai devreme decat este necesar, mai multa energie consumata) vom vedea ca este mai ieftin sa previi depunerile de calcar decat sa inlocuiesti 70% din aparatura electrocasnica din casa.

Ce te sfatuim?

Apeleaza la un specialist care sa-ti dimensioneze corect sistemul de dedurizare necesar pentru consumul tau de apa – suna la 0753 117 056.

Iar daca vrei sa te informezi inainte de a-l contacta, citeste si ghidul nostru.

Statie MIX 25
×